4 tips om jouw webshop te promoten

De maatschappij verandert en mensen gaan steeds meer online shoppen. Ideaal dus als jij al een tijdje nadenkt over een eigen webshop. Een webshop kun je gemakkelijk van huis uit opstarten. Het belangrijkste is dat je weet welke producten je wilt gaan verkopen en aan welke doelgroep. Een selectieve doelgroep kan helpen in het begin om structuur te behouden. Wanneer je dan eindelijk alles voor elkaar hebt, is het nodig om het aantal klanten te laten groeien. Het beste hulpmiddel hiervoor is reclame maken. Hieronder vind je enkele tips om jouw shop te promoten!

Tip 1: Etiketten op je producten

Wanneer jij producten verkoopt is het leuk, maar ook handig als reclame, om jouw naam op het product te hebben staan. Je kunt bijvoorbeeld etiketten laten maken. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf met de hand te maken, of te laten drukken via een drukkerij. De eerste optie is leuk als je zelfgemaakte producten verkoopt. De tweede optie oogt professioneler. 

Tip 2: Een blog op je webshop

Je zal het vast al denken: ‘’Hoe helpt een blog bij het maken van reclame?’’. In een blog kun je uitgebreid praten over een bepaald onderwerp en dit teruglinken aan de producten die je verkoopt. Zo kun je dus je expertise tonen. Specificeer hierin naar je doelgroep, zo trek je meer klanten aan!

Tip 3: Social media!

Social media is dé beste plek voor reclame. Maak een account aan onder de naam van je bedrijf op Facebook, Instagram en Pinterest. Deze platformen worden het meest gebruikt en dat is ideaal om advertenties te plaatsen. Soms zal je moeten investeren om reclame te mogen maken. Let hier dan vooral op de timing. Is je publiek actief in de avond of juist in de middag? Dit is een van de belangrijke punten die meespelen in het goed adverteren op social media. 

Tip 4: Reviews van klanten

Positieve reviews van klanten zijn belangrijk om meer producten te kunnen verkopen. Zorg dat er op je webshop ruimte is om een review achter te laten. Je kunt een pagina toevoegen voor algemene reviews of juist per productpagina, zodat klanten over een product specifiek een review kunnen achterlaten. Succes!