Ben jij commercieel van aard? Zo vind je een traineeship dat jou op het lijf geschreven is

Na jarenlang studeren is het eindelijk zover: je hebt je diploma op zak en staat op het punt om aan je eerste echte baan te beginnen. Of je nu al een idee hebt van wat je wilt doen of niet, het vinden van een goede job kan een lastig proces zijn. Een gemeenschappelijke optie voor studenten die willen beginnen aan verschillende carrièrepaden is een commercieel traineeship. Maar hoe zoek je deze juiste vacatures en hoe bereid je je voor op de selectieprocedure? In deze blog hebben we vijf tips samengesteld om jou te helpen een passend commercieel traineeship te vinden.

Stel jezelf goede vragen

Voordat je begint te zoeken naar een commercieel traineeship, is het belangrijk om jezelf goede vragen te stellen. Wat is je achtergrond, wat vind je interessant en waar ben je goed in? Maak een lijst met jouw sterke punten en vaardigheden en bespreek deze met vrienden en familie. Zo krijg je een goed beeld van jouw mogelijkheden en kun je gericht zoeken naar vacatures die aansluiten bij jouw wensen.

Gebruik je netwerk

Een van de meest effectieve manieren om een baan te vinden, is via je netwerk. Begin met het vertellen van vrienden, familie en voormalige collega’s dat je graag een commercieel traineeship wilt vinden. Neem ook contact op met alumni van je universiteit of hogeschool en vraag hen om advies. Stuur connectieverzoeken op LinkedIn en sluit je aan bij groepen om een breder netwerk op te bouwen.

Zoek naar bedrijven die bij je passen

Als je eenmaal weet welke vaardigheden je hebt en wat je leuk vindt om te doen, kun je gericht zoeken naar bedrijven die bij je passen. Zoek naar organisaties die werken in een branche die jou interesseert en onderzoek de vaardigheden die nodig zijn voor de functies binnen het bedrijf. Op deze manier kun je gericht zoeken naar traineeships die bij jouw doelstellingen passen.

Ontwikkel je vaardigheden

Als je jezelf al tijdens je studie hebt ontwikkeld, beschikt je al over diverse vaardigheden. Er zijn echter altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en extra vaardigheden op te doen, vooral bij het zoeken naar een commercieel traineeship. Online cursussen, vakgerichte trainingen en vrijwilligerswerk zijn mooie manieren om je vaardigheden te ontwikkelen en je cv te verbeteren.

Wees voorbereid tijdens de selectieprocedure

Je bent op je uitnodiging voor een gesprek voor een commercieel traineeship. Dat is een leuke stap, maar ook de volgende uitdaging. Tijdens de selectieprocedure wordt er veel van je verwacht. Maak jezelf vertrouwd met de specifieke eisen van het traineeship, de bedrijfscultuur en de branche waarin het bedrijf werkt. Oefen je interviewvaardigheden en bereid jezelf voor op tactische vragen.

Samenvatting 

Het zoeken van het meest passende commerciële traineeship kan lastig zijn, maar vergeet niet dat het proces vaak lang en uitdagend is. Met de juiste mindset, voorbereiding en netwerk achter je, kan je ervoor zorgen dat jouw zoektocht een succes wordt. Gebruik de bovenstaande tips als basis en wees niet bang om hulp te vragen. Veel plezier en succes met de zoektocht naar jouw perfecte commerciële traineeship.

Bron: www.staan.nl