Een epoxyvloer bedrijf plaatsen, is dat verstandig?

De zogenaamde epoxyvloer is een zeer belangrijke vloer die vandaag de dag steevast aan populariteit wint. Dit geldt niet alleen voor private omgevingen, maar zeker ook voor bedrijven of zakelijke gerelateerde omgevingen waarin een nieuwe vloer moet worden geplaatst. Door te kiezen voor een epoxyvloer bedrijf zijn er in de praktijk toch best wel een aantal verschillende voordelen waar je op kan rekenen. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk van welk type vloer je in jouw bedrijf gebruik gaat maken, maar overweeg je toch sterk de plaatsing van een epoxyvloer? Dan kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om zeker nog even de informatie verder op deze pagina door te nemen. Zo zie je alvast geen enkel voordeel van dit type vloer over het hoofd.

Wat is een epoxyvloer eigenlijk?

Bij een epoxyvloer bedrijf kies je voor het realiseren van een zogenaamde zelfnivellerende vloer die wordt gegoten en beschikt over een basis van epoxy. Het gaat hierbij om de zogenaamde polymeer kunststof. Samen met het zogenaamde polyurethaan is dit het meest populaire materiaal om een gietvloer uit te realiseren. Er dient bij het realiseren van een dergelijke vloer rekening mee te worden gehouden dat ze beschikt over een vrij beperkte dikte van amper 2 à 3 mm. Dit zorgt ervoor dat ze zich niet alleen leent voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw. Wat veel mensen niet weten is dat voor epoxy geldt dat ze over een haast dubbele sterkte beschikt in vergelijking met beton. Dat is evenwel nog niet alles. Ook de slijtvastheid evenals de onderhoudsvriendelijkheid van deze vloer staan erom bekend zeer grote en belangrijke troeven te zijn.

Waarom kiezen voor een epoxyvloer bedrijf?

De keuze voor een epoxyvloer bedrijf kan in de praktijk menig aantal interessante voordelen met zich meebrengen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat ook de vloeren in een onderneming er bekend om staan zo hygiënisch mogelijk gehouden te moeten worden. Dat is perfect mogelijk wanneer je kiest voor een naadloze vloer zoals bijvoorbeeld de epoxyvloer. Dat is evenwel niet alles. Verder spreekt het voor zich dat ook de eisen op vlak van kwaliteit binnen zakelijke omgevingen een behoorlijk stuk hoger zijn gelegen. Ook dat is geen probleem. Met de keuze voor een epoxyvloer bedrijf kan je immers ook rekenen op de volgende voordelen:

  • Bestand tegen chemicaliën;
  • Bestand tegen zuren;
  • Vloeistofdicht;

Voor epoxyvloeren geldt verder dat ze zeer geschikt zijn voor zwaar gebruik evenals voor mechanische belasting. Dat betekent dat bijvoorbeeld heftruckverkeer geen probleem vormt.

Meer dan de moeite waard om te overwegen

Wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer in je bedrijf te laten plaatsen zal je tot de vaststelling komen dat het zeer interessant kan zijn om op z’n minst de realisatie van een epoxyvloer bedrijf te overwegen. Voor een dergelijke vloer geldt niet alleen dat ze in verschillende stijlen kan worden gerealiseerd, bovendien is het ook nog eens zo dat ze over een uitstekende kwaliteit beschikt. Daarenboven kan je ook rekenen op de ontzettend kwalitatieve eigenschappen die er samen voor zorgen dat je gegarandeerd bent verzekerd van een meer dan prima levensduur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *