Een tv op de zaak: hier moet je op letten

Wil jij als ondernemer een tv kopen voor op de zaak? Misschien omdat een scherm handig is bij het houden van presentaties, misschien omdat je je werknemers in de gelegenheid wil stellen om in de pauze iets ontspannends te kijken op een streamingdienst als Canal+. Hier moet je op letten als je een tv voor de zaak wil kopen!

Waar is de tv voor bedoeld?

Er zijn verschillende redenen om een tv voor de zaak te willen kopen. Het kan puur recreatief bedoeld zijn, maar een tv-scherm maakt het ook een stuk makkelijker om tijdens vergaderingen presentaties te laten zien of mensen ander beeldmateriaal te tonen. Als jij een zaak hebt waar ook veel klanten over de vloer komen, kun je op een tv-scherm ook beelden van de producten of diensten die jij aanbiedt tonen. Zo is een tv een effectieve digitale poster. Waar jij je tv voor wilt gebruiken bepaalt grotendeels het type tv dat je nodig hebt en of de btw aftrekbaar is ja of nee.

Is BTW aftrekbaar?

Als jij een eenmanszaak hebt, bestaat de kans dat de belastingdienst moeilijk gaat doen wanneer je een tv koopt op rekening van de zaak. Je moet dan echt goed hard kunnen maken waarom je als ondernemer een tv nodig hebt. Wanneer je een groter bedrijf hebt met een eigen locatie, is de btw vaak wel makkelijker aftrekbaar, ook een tv voor recreatief gebruik.

Een kwalitatieve tv

Wanneer je een tv-scherm wil kopen voor presentatie-doeleinden, kom je doorgaans niet toe met een gewone tv uit de elektronicazaak. Deze werken uiteraard prima, maar zijn vaak niet groot genoeg om een groter publiek mee te kunnen bereiken. Het allerhandigst is een groot public display met touchscreen, zodat je gewoon met je vingers de presentatie kan bedienen. Deze staan vaak niet uitgestald in elektronicazaken, maar als je mailt of belt is er vaak wel een hoop mogelijk. Zorg ook dat je investeert in een handig tv-meubel, zodat het scherm verreden kan worden. Dan heb je niet in elke ruimte een ander tv-scherm nodig. Het is immers niet heel goedkoop.