Eerste webshop voor professionele av-apparatuur

Tegenwoordig zijn er talloze webshops waar professionele apparatuur voor fotografie- en video-apparatuur verkrijgbaar is, maar 15 jaar geleden was dat nog een unicum. Wie een goede fotocamera wilde kopen ging naar de winkel om de producten met eigen ogen te bekijken. Het grote probleem was, dat er maar een paar gespecialiseerde winkels in Nederland waren. Dat betekende dat je een behoorlijk eind moest reizen als je de producten van een aantal winkels met elkaar wilde vergelijken. De grondleggers van videoholland.nl zagen daar een gat in de markt. Zij namen het initiatief om een e-commerce website op te zetten, zodat klanten op hun gemak de apparatuur konden bekijken en vergelijken.

Gat in de markt

Dat het initiatief van videoholland.nl een goede kans op succes bood, bleek pas na verloop van tijd. In eerste instantie werd er gewerkt vanuit het woonhuis van één van de initiatiefnemers. De garage werd gebruikt voor de opslag van voorraden en als expeditiecentrum. De logeerkamer diende als showroom en het was ook de plek waar afbeeldingen van de producten werden gemaakt. Het assortiment was in het begin nog erg bescheiden. Het bestond vooral uit microfoons, camera´s en accessoires, zoals microfoonstandaards. Het probleem was destijds, dat er voor consumenten geen professionele av-apparatuur op de markt was. Inmiddels is dat veranderd.

180 merken

Na een aantal jaren hard werken is het videoholland.nl gelukt om de webshop vanuit een groot eigen bedrijfspand te runnen. Het assortiment is enorm gegroeid, want er worden producten van ongeveer 180 verschillende merken verkocht. Het is voor de initiatiefnemers nadrukkelijk niet de bedoeling om producten van elk merk te leveren. Er wordt telkens goed gekeken naar de kwaliteit. Bij videoholland.nl is men namelijk van mening dat het fijn is als een klant een product aanschaft, maar hij moet er altijd van op aan kunnen dat het product aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

Klantenservice

Vanwege de hoge kwaliteitseisen is de klantenservice van videoholland.nl zeer uitgebreid. Iedereen die een aanschaf heeft gedaan waarover hij niet tevreden is, kan contact opnemen. Er wordt dan alles geprobeerd om samen een tevredenstellende oplossing te bedenken. Dat deze aanpak werkt blijkt wel uit het grote aantal klanten van het bedrijf. Er worden niet alleen producten verkocht aan consumenten, maar ook aan semi-professionals en zelfs aan de professionele broadcast- en filmindustrie. Daarnaast doen veel onderwijsinstellingen en de overheid een groot deel van hun av-aankopen bij deze webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *