Heb jij genoeg omzet om een zakelijke hypotheek af te sluiten?

Wanneer je denkt aan een zakelijke hypotheek berekenen is het van belang erachter te komen of er genoeg omzet is om een zakelijke hypotheek af te sluiten. Het verschilt per geval of er wel of niet voldoende omzet is om een zakelijke hypotheek af te sluiten. De hoogte van de omzet is niet de enige vereiste om een zakelijke hypotheek te kunnen krijgen. Waar het ook vanaf hangt is hoe lang de onderneming al bestaat en hoe het bedrijfsplan eruitziet.

Wanneer is er genoeg omzet om een zakelijke hypotheek te kunnen krijgen?

Wanneer er plannen zijn om een zakelijke hypotheek af te sluiten, dan is een zakelijke hypotheek berekenen de eerste stap. Wanneer je een zakelijke hypotheek wilt afsluiten dan is het in de regel altijd zo dat er een deel eigen geld geïnvesteerd moet worden. Ook moet het percentage winst dusdanig zijn dat de aflossing reëel kan worden voldaan iedere maand.

Verder moet de onderneming minstens anderhalf jaar bestaan, maar liever nog langer dan drie jaar. Wanneer de onderneming korter dan drie jaar bestaat maar langer dan anderhalf jaar dan worden er extra voorwaardes gesteld door de hypotheekverstrekker. Wanneer aan die voorwaardes kan worden voldaan is het ook dan geen probleem om een zakelijke hypotheek te laten afsluiten.

Hoe hoog moet die omzet dan zijn?

Hoe hoog de omzet moet zijn om een zakelijke hypotheek af te sluiten hangt af van de aankoopprijs van het bedrijfspand wat je op het oog hebt. Een lagere hypotheek vergt een andere minimale omzet als wanneer dat een hogere hypotheek betreft. Wanneer je van start gaat met een zakelijke hypotheek berekenen is het dus absoluut zo dat het hypotheekbedrag daarin moet worden meegenomen. Na een proefberekening om erachter te komen in welke prijsklasse er bedrijfspanden kunnen worden bekeken kan de zoektocht dus starten.

Wanneer er genoeg omzet blijkt om het gewenste hypotheekbedrag te kunnen loskrijgen is het daarna ook nog van belang dat er voldoende vermogen is om een percentage van het aankoopbedrag zelf te kunnen investeren. Bij bedrijfspanden is het namelijk niet mogelijk om de gehele aankoopsom te financieren. Naast de aankoopsom moeten er ook nog diverse kosten worden voldaan. Deze kosten kunnen ook niet worden meegefinancierd. Naast voldoende winst moet er dus ook zeker sprake zijn van voldoende eigen vermogen, want zonder eigen vermogen is het ook niet mogelijk om een zakelijke hypotheek af te sluiten.

 

Tip: Bedrijfshypotheek.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *