Het nut en de werking van een rollenbaan

Een rollenbaan is een constructie die je vaak terug ziet komen in fabrieken. Er worden namelijk verschillende processen mee versneld. Je kunt een rollenbaan makkelijk herkennen aan de stalen rollen waardoor verschillende producten over de baan heen kunnen worden vervoerd. Hoewel een rollenbaan er misschien simpel uit ziet is het een van de belangrijkste constructies die je op meerdere plekken in kan zetten.

Hoe werkt een rollenbaan?

De rollenbaan werkt eigenlijk heel simpel. Je plaats namelijk producten op het begin van de opstelling. Daarnaast kunnen deze producten zich door middel van snelheid vervoeren naar bijvoorbeeld de eerstvolgende machine. Je kunt de producten zelf een zetje geven, maar wanneer je de rollenbaan af laat lopen kunnen objecten het proces ook zelf opstarten. Aan het einde van de rollenbaan komen ze tot stilstand door de eindstoppen. Mocht je geen eindstoppen willen, dan vallen ze op de gewenste plek van de rollenbaan af. Doordat een rollenbaan niet op elektriciteit werkt ben je dus ook nooit afhankelijk van stroomstoringen of haperingen. 

Wat is het nut van een rollenbaan?

De rollenbaan is dus een opstelling die je vaker tegen zult komen in fabrieken en in logistieke processen. Producten kunnen namelijk worden verplaatst zonder dat daar elektriciteit voor nodig is. Ook een automatisch mechanisme heb je hier niet voor nodig en dat is met de huidige gas- en elektriciteitsprijzen eigenlijk wel heel handig. De rollenbaan zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen veel efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Alleen al in een productielijn worden deze opstellingen vaak gebruikt. Hierdoor hoeven producten niet van de ene naar de andere machine te worden getild maar kunnen ze simpelweg over de rollenbaan worden gerold. Ook in zaken zoals restaurants zie je de rollenbaan vaak terugkomen. Deze opstelling kan dus van grote waarde zijn voor het versnellen jouw bedrijfsprocessen.

Waar kan ik zo’n rollenbaan krijgen?

We snappen uiteraard dat je nu staat te popelen om zo’n handige rollenbaan aan te schaffen. En dat kan heel simpel bij Eslogic. Het bedrijf levert in Europa door middel van verschillende dealers rollenbanen uit eigen productie. Ze werken alleen samen met andere bedrijven die hun passie met magazijnen delen, alleen op andere vlakken. Eslogic zet tevreden klanten echt bovenaan en ze bedenken slimme en simpele oplossingen voor verschillende uitdagingen. Ze zijn er voor logistieke dienstverleners, groothandels, webshops en productiebedrijven en doen dit al sinds 1998. Ben jij op zoek naar een rollenbaan, of naar andere handige producten om jouw processen te versoepelen en te versnellen? Neem dan eens een kijkje op www.eslogic.com!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *