Hoe start je als bedrijf met gevelreclame?

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om op te vallen. Een van de manieren om dit te doen is door middel van gevelreclame. Maar hoe begin je hiermee? In dit artikel geven we je een aantal tips om te starten met gevelreclame.

Wat is gevelreclame?

Gevelreclame is een vorm van buitenreclame waarbij je jouw bedrijfsnaam of logo op de gevel van je pand plaatst. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van lichtreclame, raambelettering of een reclamebord. Het doel van gevelreclame is om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en zo meer klanten aan te trekken.

Hoe begin je met gevelreclame?

Voordat je begint met gevelreclame, is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het budget, de locatie en het ontwerp van de reclame. Ook is het belangrijk om te weten welke vergunningen je nodig hebt om gevelreclame te mogen plaatsen.

Stap 1: Bepaal je budget

De kosten voor gevelreclame kunnen sterk variƫren, afhankelijk van het type reclame dat je kiest. Bepaal daarom van tevoren hoeveel je wilt uitgeven aan gevelreclame. Houd hierbij rekening met eventuele onderhoudskosten.

Stap 2: Kies de locatie

De locatie van de gevelreclame is van groot belang voor de zichtbaarheid. Kies een plek die goed zichtbaar is vanaf de straat en waar veel mensen langslopen of -rijden.

Stap 3: Ontwerp de reclame

Het ontwerp van de gevelreclame moet passen bij de uitstraling van je bedrijf. Denk hierbij aan de kleuren, het lettertype en het logo. Het is aan te raden om een professional in te schakelen voor het ontwerp van de gevelreclame.

Stap 4: Regel de vergunningen

Voor het plaatsen van gevelreclame heb je vaak een vergunning nodig. Check dit van tevoren bij de gemeente om problemen te voorkomen.

Met deze stappen kun je succesvol starten met gevelreclame. Het is een effectieve manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen en meer klanten aan te trekken.