Hoe tandsteen verwijderen?

Het verwijderen van tandsteen kan moeilijk zijn, omdat het een verharde plak is die zich na verloop van tijd op de tanden vormt. Er zijn echter verschillende dingen die u thuis kunt doen om tandsteen los te maken en te verwijderen. 

Eén manier om tandsteen te verwijderen is het gebruik van een tandenborstel met zuiveringszout of tandpasta die zuiveringszout bevat. Zuiveringszout is een zacht schuurmiddel dat kan helpen bij het losmaken van tandsteen. Maak uw tandenborstel nat, doop hem in baking soda en poets uw tanden gedurende twee minuten. Spoel uw mond daarna grondig. Lees hier meer over een vieze smaak in de mond.  

Olietrektechniek 

Een andere manier om thuis tandsteen te verwijderen is een olietrektechniek. Spoel een eetlepel olie (zoals kokosolie, olijfolie of sesamolie) gedurende 10-15 minuten in uw mond. Spuug de olie uit in de vuilnisbak (niet in de afvoer!) en spoel je mond met water. U kunt deze techniek ook gebruiken voordat u uw tanden poetst om opgebouwde tandplak los te maken  

Als u veel tandsteen heeft, moet u misschien naar de tandarts voor een professionele reiniging. Een tandarts kan speciale instrumenten en technieken gebruiken om alle tandplak en tandsteen van uw tanden te verwijderen. Regelmatige gebitsreiniging is belangrijk om de opbouw van tandsteen te voorkomen  

Tandsteen verwijderen doe je zo 

Door deze tips te volgen, kunt u thuis een deel van de opgebouwde tandplak en tandsteen van uw tanden verwijderen. Als u echter veel tandplak of tandsteen heeft, moet u misschien naar de tandarts voor een professionele reiniging. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *