Inspiratie voor het aanbieden van een unieke accommodatie

Het aanbieden van accommodaties is iets dat zich blijvend ontwikkelt. Er is steeds meer vraag naar een ‘unieke ervaring’ als het gaat om overnachtingen. Mensen willen aan de ene kant luxe, terwijl ze aan de andere kant ook een authentieke beleving willen, bijvoorbeeld in de natuur. Welke mogelijkheden zijn er om gasten van een dergelijke ervaring te voorzien?

Glamping

Een glamping tent kopen is een goede oplossing voor wie een combinatie van avontuur en luxe zoekt. Glamping is een afkorting voor ‘glamoureuze camping’. Het is een vorm van kamperen waarbij je van alle gemakken voorzien bent, terwijl je toch de sfeer van het campingleven kunt proeven. Op die manier kunnen gasten de hele dag buiten doorbrengen, maar toch genieten ze van de luxe van een eigen badkamer en toilet, zachte bedden en verwarming. Dit maakt het voor onervaren kampeerders makkelijker om toch de stap te zetten om een keer voor een campingvakantie te gaan.

Natuurhuisje

Slapen in een natuurhuisje is ook zeker een unieke ervaring te noemen. Natuurhuisjes zijn knusse cabins die midden in de natuur staan, bijvoorbeeld in het bos, in de duinen of aan een weiland. Doordat de huisjes afgelegen zijn, is het de ideale plek om helemaal bij te komen in de schitterende natuur. Zo kunnen gasten ‘back to basic’ genieten van de rust, maar tegelijkertijd genieten van alle comfort die een natuurhuisje te bieden heeft. Een bijkomend voordeel is dat de meeste huisjes gebouwd zijn van natuurlijke materialen, waardoor de ecologische voetafdruk tijdens de vakantie minimaal is.

Boomhut

Voor een moment om op adem te komen en weer overzicht te krijgen, letterlijk en figuurlijk, is overnachten in een boomhut ideaal. Deze originele manier van accommodatie wordt steeds populairder. Het staat garant voor een unieke ervaring, waar gasten zeker nog lang van zullen nagenieten. Bovendien is een boomhut voor iedereen geschikt. Dankzij het ‘boomhutten-idee’ is het spannend voor kinderen, maar ook voor de eenling die zich even vrij als een vogel wil voelen is het een prachtige vakantie. De boomhutten zijn ook mogelijk in allerlei settings: van vakantieparken tot midden in de natuur.

Tiny house

Voor mensen die tijdens hun vakantie willen beleven hoe het is om duurzaam en zelfvoorzienend te leven, is een vakantie in een tiny house een optie. Een tiny house is minimalistisch, maar toch comfortabel en functioneel. Het kan voor gasten heel inspirerend zijn om deze manier van leven tijdens de vakantie te ervaren. Hoe minder bezit, hoe minder stress: de ervaring van een  vakantie in een tiny house kan gasten veel meegeven over de voordelen van een eenvoudiger leven.