Je perfecte thuiswerkplek inrichten, hoe doe je dat?

Als je werkt vanuit huis is het wel zo fijn als je ook een fijne werkplek hebt. De keukentafel lijkt een goede plek om aan te werken, maar dit is alleen voor korte tijd maar zo. Hier kun je bijvoorbeeld niet ergonomisch aan werken en zal ervoor zorgen dat je werk altijd in het zicht is. Je kunt dus beter een goede thuiswerkplek inrichten. Maar hoe kun je dat het beste doen? Wij hebben insideoffice.nl gevraagd voor advies. Lees verder!

Waar je thuiskantoor maken?

Als je een thuiskantoor wilt gaan creëren moet je als eerst beslissen waar je hem in huis gaat plaatsen. Het beste zou natuurlijk zijn om het thuiskantoor in een extra lege ruimte, zoals een slaapkamer of zolder, in te richten. Wanneer je geen extra kamer over hebt, is het ook mogelijk om in de woonkamer een werkplek te maken. Het belangrijkste is dat je een plek kiest waar je rust en stilte en niet veel afleiding zal hebben. Houd er ook rekening mee dat je genoeg ruimte hebt voor alles wat je nodig hebt voor je werk. Denk hierbij aan een goed bureau en een goede bureaustoel waar je ergonomisch aan kan werken. Ook moet je ruimte hebben om je printer neer te kunnen zetten en je werk kunnen doen. Het comfortabel en ergonomisch kunnen werken zal een groot verschil maken in je productiviteit en het voorkomen van lichamelijke klachten. Wil je het grootst aanpakken? Je kunt dan een uniek projectinrichting ontwerp met design meubels laten maken!

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk meer dan een bureau en bureaustoel nodig om te kunnen werken. Zo is ook een laptop of computer en scherm nodig. Zorg hierbij ook dat je het scherm in hoogte kunt verstellen en een standaard voor je laptop hebt om ook dit ergonomisch af te kunnen stellen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een muis, een toetsenbord, een printer en benodigdheden voor de printer nodig. Daarnaast is de aankleding van je werkplek ook wel fijn. Zo maak je het een fijne werkplek, die je ook nog kan inspireren. Je kunt alles opbergen in lades, maar wat aankleding met een fijne pennenhouder, een leuke pannenkoekenplant en een handige planner brengen meteen wat meer sfeer.

Het belang van opbergruimte

Naast dat je werkplek een fijne en rustige plek moet zijn om te kunnen werken, is het ook belangrijk dat je het opgeruimd kunt houden. Vaak heb je voor je werk ook nog andere elementen nodig, zoals mappen met gegevens, anders papierwerk of dingen zoals een rekenmachine. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook handig als je van printer inkt, papier en pennen een voorraadje hebt.  Dit ga je natuurlijk niet los op je bureau neerleggen. Het is dan ook zeker van belang dat je genoeg opbergruimte bij je werkplek hebt. Afhankelijk van hoeveel je moet opbergen voor je werk, kun je bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt. In sommige gevallen is een plank in een kast genoeg, voor sommige banen kun je weer beter een archiefkast aanschaffen. Zo kun je er in ieder geval voor zorgen dat je werkplek netjes en georganiseerd blijft. Heb jij hulp nodig bij de inrichting? Schakel dan vandaag nog een professional in voor projectinrichting!