Objectbeveiliging vacatures plaatsen? Wat tips om goede kandidaten te vinden

Ben je werkzaam in de luchtvaartindustrie en zoek je naar gekwalificeerde luchthavenbeveiligers? Dan weet je dat het vinden van een goede kandidaten een uitdaging kan zijn. Een krappe arbeidsmarkt, een grote vraag naar beveiliging en de noodzaak van hooggekwalificeerd personeel maken de werving van beveiligers niet eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om efficiënter en met meer succes objectbeveiliging vacatures te plaatsen. In deze blog vertel ik je vijf tips die je hierbij kunnen helpen.

Maak gebruik van social media

Social media is een krachtig wervings- en marketinginstrument. Maak dus slim gebruik van platforms zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram om je vacatures te promoten. Zorg ervoor dat je bij het plaatsen van vacatures de focus legt op de voordelen. Zoals het salaris, de arbeidsvoorwaarden, de werkcultuur of de mogelijkheid om te groeien binnen het bedrijf.

Werk samen met externe recruiters

Het kan moeilijk zijn om gekwalificeerde beveiligers te vinden die passen bij je bedrijf en de werkomgeving. Het inschakelen van een gespecialiseerde recruiter kan daarom de oplossing zijn. Recruiters hebben een groot netwerk van kandidaten en kunnen jouw vacatures breed promoten binnen de branche.

Zorg voor een efficiënte screening van sollicitanten

Een grondige screening van kandidaten is belangrijk voor een succesvolle werving en selectie. Zorg er daarom voor dat je een efficiënt screeningsproces hebt. Dit omvat checks op identiteitsbewijzen, diploma’s, certificaten en werkervaring. Het is ook belangrijk dat de eisen aan de kandidaten duidelijk zijn en dat er een goed georganiseerd sollicitatieproces is.

Geef aandacht aan employer branding

Het merk van je bedrijf speelt een doorslaggevende rol bij het aantrekken van gekwalificeerde medewerkers. Wees in alle communicatie duidelijk over wie je bent, wat je doet en wat je biedt. Het hebben van goede reputatie en het communiceren hiervan, kan potentiële medewerkers aantrekken die anders niet op jouw vacatures zouden solliciteren.

Hou de sollicitanten betrokken

Hou de communicatie met potentiële medewerkers open en duidelijk. Geef hen handvatten over het sollicitatieproces, waar zij staan en welke vervolgstappen je zult nemen. Wees altijd transparant over de status van het proces. Zo worden kandidaten betrokken gehouden en de kans verkleint dat ze verder gaan kijken naar andere opties.

Samenvatting 

Werving en selectie is een lastig proces, maar met goede richtlijnen in acht kan je veel efficiënter luchthavenbeveiligers vinden die passen bij jouw bedrijf. Hou daarbij in het achterhoofd dat het belangrijk is om jezelf te promoten en een employer branding-strategie op te zetten, die je in contact brengt met hooggekwalificeerde beveiligers. Bovendien is het belangrijk om te blijven communiceren met sollicitanten en ze betrokken te houden. Door deze vijf tips te implementeren kan je werven en kiezen met meer succes en minder frustratie.

 

Bron: ISM Security