Raamdecoratie perfect voor de zomermaanden!

Raamdecoratie speelt in de zomermaanden een grote rol bij het regelen van de temperatuur en de isolatie in je huis. Of je nu in een koele kamer wilt slapen of je woonkamer aangenaam wilt houden, door goed na te denken over je raamdecoratie loop je al een stap voor!

Stofsoort

Donkere kleuren absorberen al het licht waardoor dit erg warm wordt, waar lichte kleuren juist warmte afstoten. Kies dus voor een lichtere kleur als je weet dat de zon op je raam schijnt. Een verduisterende stof zorgt ervoor dat de warme zonnestralen niet naar binnen kunnen komen.

Wil je toch wel lichtdoorlatende raamdecoratie wat zonwerend werkt? Kies dan voor screen rolgordijnen, deze filteren het zonlicht aangenaam wat ook erg geschikt is voor ramen die doorgaans veel zonlicht vangen.

Laagjes

Waar we in de winter graag laagjes dragen om warm te blijven, werkt dit bij raamdecoratie ook zo! Als je een dubbele laag raamdecoratie ophangt blijft de warmte lucht tussen deze lagen hangen waardoor de warmte minder snel naar binnen komt. Honingraat plisségordijnen hebben een aluminium coating aan de binnenkant van de honingraat stof. Maar ook transparante gordijnen over een rolgordijn werken goed als tweede laag. Zorg er wel voor dat je overdag als de zon schijnt je beide lagen sluit.

Elektrische rolgordijnen

Ook je elektrische rolgordijnen kunnen een goede uitkomst zijn in de zomermaanden. Met elektrische rolgordijnen kun je altijd en overal je raamdecoratie bedienen. Er zijn ook slimme temperatuurmeters die je in je huis plaatst en kunt koppelen met de app van je raamdecoratie. Als de slimme temperatuurmeter dan een temperatuur meet die hoger is dan de gewenste temperatuur zullen de elektrische rolgordijnen automatisch sluiten om de zonnestralen te weren.

De zolderkamer

Waarschijnlijk de meest gevreesde ruimte in de zomermaanden is de zolderkamer. De warme lucht die opstijgt in het huis en geen uitweg kan vinden zonder nog meer warmte naar binnen te laten. Probeer vooral hier zoveel mogelijk ramen en deuren dicht te houden overdag en pas echt ‘s avonds laat de luchten als de buitentemperatuur daarnaar is. Om insecten ‘s nachts buiten te houden kun je kiezen voor een dakraam rolgordijn met plissé hor, zodat als je je raam open wilt hebben er geen nare beesten binnenkomen. Is dit voor jou niet echt een probleem? Ga dan voor een verduisterend rolgordijn.

Andere tips

Probeer in de zomer overdag zo veel mogelijk ramen en deuren dicht te houden zodat de warme lucht niet naar binnen kan. Zet voordat de zon opkomt of nadat de zon is ondergegaan wel ramen en deuren open zodat de frisse lucht door je huis kan stromen. Je kunt ‘s avonds eventueel een ventilator bij je raam zetten om de frisse lucht sneller te verspreiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *