Solliciteren: het is spannend, maar met deze tips een stuk minder!

Solliciteren is een belangrijk onderdeel van het vinden van een nieuwe baan. Tegelijkertijd is solliciteren ook een proces waar veel mensen stress van krijgen. Het kan best spannend zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Geen zorgen, hier zijn elke tips om je sollicitatieproces een stuk gemakkelijker te laten verlopen!

 

Zorg voor een goede cv

Niets is zo belangrijk als een goede cv. Aan de hand daarvan wordt er toch een eerste indruk van jou geschetst. Jouw cv moet nou eenmaal opvallen tussen de honderden sollicitaties die een werkgever ontvangt. Zorg ervoor dat je cv een leuke lay-out heeft, professioneel oogt en de belangrijkste informatie over jou weergeeft. Denk aan opleidingen, werkervaring en vaardigheden. Let er ook op dat je cv geen spelfouten bevat en dat het aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.

 

Schrijf een overtuigende motivatiebrief

Niet alleen een goede cv, maar ook een overtuigende motivatiebrief is belangrijk. Die motivatiebrief kan namelijk het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Geef aan waarom je geïnteresseerd bent in de functie en waarom je denkt dat juist jij geschikt met voor deze rol. Extra puntjes scoren? Vertel iets over de organisatie en hoe jij je daarvoor kunt inzetten.

 

Bereid je voor en lees je in

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je jezelf inleest en weet waar het bedrijf voor staat. Pas als je laat blijken dat je hier volledig van op de hoogte bent, kun jij goed uitleggen waarom jij de juiste persoon bent om bij hen te werken. Gaat het bijvoorbeeld om een vacature in de reisbranche, zorg dan dat je laat weten hoeveel kennis jij hebt over plekken zoals Ibiza en stranden zoals Cala Vadella en Sa Caleta. Hiermee scoor je alleen maar pluspunten en dit zal je motivatiebrief en sollicitatiegesprek nog overtuigender maken!

 

Wees jezelf

Misschien wel de allerbelangrijkste van allemaal: blijf jezelf. Ook tijdens een sollicitatieproces. Je hoeft je niet anders voor te doen. Ben eerlijk over jouw vaardigheden en ervaringen en laat zien waarom je uniek bent. Op deze manier krijgt de werkgever een goede indruk en is het makkelijker in te schatten of je past binnen de organisatie en of je de juiste persoon bent voor de baan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *