Technisch aangelegd? Dan is medewerker technische dienst vast iets voor jou

Beschik jij over allerlei technische skills, dan is een medewerker technische dienst misschien wel de baan van je leven. Als medewerker technische dienst ben jij namelijk de belangrijkste schakel binnen het bedrijf. Je draagt erg veel verantwoordelijkheden, maar iedereen kan ook een beroep op jou doen bij technische problemen. Wist je dat er in de bouw veel vacatures medewerker technische dienst zijn? Tegenwoordig is er namelijk een schrijnend tekort aan vakmensen. Ben jij een medewerker technische dienst of zou jij dit graag willen doen, dan wordt het hoogtijd een sollicitatie de deur uit te doen.

Het takenpakket van een medewerker technische dienst is groot

Als je dacht dat uitdaging zal ontbreken als medewerker technische dienst, dan heb je het goed mis. Het takenpakket van een medewerker technische dienst is namelijk vrij groot. Zo kun jij heel precies bouwen en weet jij hoe jij veilig aan het werk kunt. Jij als medewerker technische dienst kan klanten overtuigen van bijvoorbeeld reparaties. Je kunt defecten en of storingen eenvoudig oplossen en je kent de functionaliteiten van apparaten of machines. Daarnaast weet jij precies hoe jij alle onderhoud moet doen volgens de boekjes.

Hoe zit het met de werkervaring?

Het is niet zo gek dat jij je afvraagt welke werkervaring jij nodig hebt als medewerker technische dienst. Het is wel handig als je beschikt over praktische werkervaring, maar ook het kennen van installaties zodat je gemakkelijk onderhoud kunt plegen. Als je net aan de slag wilt gaan als medewerker technische dienst, dan kun je natuurlijk nog niet over een ruime werkervaring beschikken. Je zult dan eerst een gedegen inwerkperiode krijgen, voordat je helemaal alleen aan de slag kunt gaan.

Opleidingen en cursussen

Je bent wel een opleiding nodig, wanneer je aan de slag wilt als medewerker technische dienst. Zo is het belangrijk om minimaal een startkwalificatie te hebben, hoewel het een stuk leuker wordt als je ook nog een vervolgopleiding hebt gedaan. Wist je dat je in een aantal gevallen ook nog de nodige cursussen zou kunnen doen, om zo je vak nog beter te kunnen verstaan? Welke opleiding past het beste bij een medewerker technische dienst? Het antwoord hierop is vrij eenvoudig, want een opleiding richting mechatronica of werktuigbouwkunde en meet en regeltechniek zijn een goede start.

Hoe kun je solliciteren op een vacature medewerker technische dienst?

Ben jij helemaal overstag en zou je graag willen solliciteren, dan is het wel handig te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Op wr.nl kun jij alle openstaande vacatures als medewerker technische dienst vinden, zo is er altijd een leuke vacature bij jou in de buurt te vinden. Hier lees je alles wat je nodig bent en wat een bedrijf vraagt voor de vacature, waardoor jij eenvoudig kunt bepalen of jij hier geschikt voor bent. Beschik jij over een heleboel technische skills en zie jij het wel zitten om als medewerker technische dienst aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *