Tegeltrends: wat zijn de nieuwste stijlen en patronen?

Het belooft een spannend jaar te worden voor de wereld van interieurdesign, inclusief de laatste trends op het gebied van wand- en vloertegels. Als je overweegt je keuken, woonkamer of andere kamers in je huis te vernieuwen met vloertegels, is het een goed idee om uit te zoeken welke stijlen en ontwerpen populair zijn. Hier zijn enkele opwindende tegeltrends voor het komende jaar.  

  1. Natuurlijke en aardse kleuren 

Een van de grootste trends is het gebruik van natuurlijke aardse kleuren voor vloertegels in de keuken. Denk aan zachte aardetinten zoals warm bruin, diepgroen en rustiek terracotta. Deze kleuren brengen de schoonheid van de natuur naar binnen en creëren een rustige en harmonieuze sfeer in elke kamer.  

  1. Geometrische patronen 

Geometrische patronen zijn nog steeds populair en vormen een geweldige manier om je vloertegels in de woonkamer of keuken visueel interessanter te maken. Driehoeken, ruiten en zeshoeken zijn enkele van de geometrische vormen die je zult zien. Deze ontwerpen kunnen subtiel of gedurfd zijn, afhankelijk van je persoonlijke stijlvoorkeuren.  

  1. Terrazzo tegels

Terrazzo is terug van weggeweest en maakt een sterke comeback. Terrazzo tegels combineren traditioneel marmer- of granietgruis met cement, wat resulteert in een opvallend en veelzijdig ontwerp. Ze voegen een vleugje luxe toe aan elke ruimte en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en groottes.  

  1. Duurzame materialen

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema, en dat geldt ook voor tegels. Er is een groeiende vraag naar tegels gemaakt van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke productieprocessen. Keramische tegels met hoge recyclebaarheidspercentages en tegels met een laag VOC-gehalte winnen aan populariteit.  

Of je nu op zoek bent naar een strak, modern design of een meer klassieke uitstraling, tegeltrends bieden volop mogelijkheden. Het is belangrijk om bij het kiezen van de juiste tegel rekening te houden met de stijl en het karakter van de ruimte. Of je nu kiest voor de natuurlijke warmte van aardse kleuren, de levendigheid van geometrische patronen, de tijdloze elegantie van terrazzo of de duurzaamheid van milieuvriendelijke materialen, er is altijd een ontwerp dat de perfecte tegel voor je is.