Waar moet je rekening mee houden bij het runnen van een magazijn?

Na een lange tijd in een magazijn gewerkt te hebben als orderpicker, is er vanuit hogerhand besloten dat je een managementfunctie krijgt. Binnenkort heb je de leiding over het magazijn en dat is erg spannend. Uiteraard word je hiervoor goed ingewerkt, maar je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Om je beter voor te bereiden heb je besloten om je in te lezen. Mocht je willen weten wat er in grote lijnen komt kijken bij deze functie dan is het een echte aanrader om verder te lezen!

Alles dient zorgvuldig georganiseerd te worden

Om ervoor te zorgen dat er geen vertraging wordt opgelopen in een productieproces, is het uiterst belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen vertraging wordt opgelopen. Je dient daarvoor te werken met een strikte planning. Zorg ervoor dat er voldoende personeel is ingepland en houd iemand achter de hand. Daarnaast is het verstandig om de hoeveelheid werk realistisch in te plannen. Zo voorkom je dat werknemers na verloop van tijd uitvallen door een te hoge werkdruk. 

Zorg ervoor dat het er gewerkt wordt met de juiste middelen

Om een magazijn goed te laten draaien is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het personeel kan werken met goed materiaal. Zo kan je bijvoorbeeld erg veel tijd besparen door een goede heftruck aan te schaffen. In veel gevallen verdient deze heftruck zichzelf terug door een snellere werkwijze. Naast het kopen van een heftruck zou je er ook voor kunnen kiezen om eerst een heftruck te huren. Je kunt er daardoor sneller achter komen of het voordelen oplevert voor jouw productieproces. Een heftruck verhuur Breda is mogelijk bij verschillende bedrijven. Vergelijk het aanbod en ga op zoek naar een heftruck die past bij het bedrijfsproces. 

Bekijk elk onderdeel van het proces en kijk of er efficiënter gewerkt kan worden

Als het magazijn een lange tijd gerund is door dezelfde manager, dan kan het zijn dat bepaalde productieprocessen inmiddels stukken sneller kunnen. Neem de tijd om elk onderdeel van elk proces door te nemen en kijk of er een verbetering mogelijk is. Hierbij kan je denken aan een handigere werkwijze, maar ook aan ander gereedschap. Mocht je willen weten of bepaalde machines voordelen opleveren voor het productieproces dan kun je eventueel een kijkje nemen in het assortiment van Spapens machinehandel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *