Waarom smaakt het water in Spanje naar chloor?

Heb je een vakantiewoning in Spanje en drink je water uit de kraan? Dan kun je daar het beste mee stoppen aangezien het water grote hoeveelheden chloor bevat. In Nederland maken we water op een andere manier schoon dan in Spanje. In landen zoals Spanje en Frankrijk wordt voornamelijk chloor gebruikt dat niet alleen smerig smaakt, maar ook nog eens ongezond kan zijn. Als je toch uit de kraan wilt drinken, dan is het handig om te kijken naar wat voor oplossing daarvoor beschikbaar is.

Schaf een waterontharder aan 

Eén van de oplossingen die je hebt als je toch water uit de kraan wilt drinken in Spanje, is het aanschaffen en monteren van een waterontharder. Hiervoor kun je terecht bij Soft Water Systems Den Haag, maar ook kun je een waterontharder in Spanje aanschaffen. Een waterontharder is een zeer complex en handig systeem. Het water wordt niet alleen schoongemaakt met chloor, maar ook worden de meeste mineralen uit het water gefilterd. Hierdoor zal het water beter smaken en heb je ook geen last meer van chloor- of kalkaanslag in de badkamer en keuken. 

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder kopen is zeker niet prijzig, vooral als je kijkt naar de voordelen van een waterontharder. Een waterontharder kun je ook zien als een investering, want elektronische apparaten die water gebruiken blijven hierdoor langer goed. Dit heeft ermee te maken dat kalkaanslag een negatief effect heeft op de belangrijke onderdelen van deze machines. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vaatwasser en een wasmachine. Daarnaast heb je ook vrijwel geen wasverzachter meer nodig en dat kan jaarlijks veel geld schelen. Als je wilt weten wat de mogelijkheden of voordelen van een waterontharder zijn, dan kun je het beste contact opnemen met een bedrijf zoals Soft Water Systems. Zij kunnen je in veel gevallen ook vertellen hoelang het ongeveer zal duren voordat je de investering terugverdiend hebt. 

Waarom wordt er eigenlijk chloor gebruikt?

Dat er in Spanje voornamelijk schoongemaakt wordt met water met chloor, heeft ermee te maken dat chloor vrij goedkoop is en dat Spanje een zeer groot land is. Daarnaast zijn de waterzuiveringstechnieken van Nederland vele malen beter dan die van Spanje. Doordat Spanje niet over de juiste technieken beschikt, maar ook omdat het een groot land is, is het voor Spanje niet haalbaar om water op dezelfde manier te zuiveren als Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *